Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2017

Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2017

Μάαστριχτ

Οι καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου και Υπολογιστή του ΙΠ-ΙΤΕ με στόχο να διευκολύνουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, προκρίθηκαν στην τελική φάση  των Ευρωπαϊκών Βραβείων του Δημόσιου Τομέα (EPSA 2017) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, στην κατηγορία «Περιφέρειες».

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (EIPA) είναι το κορυφαίο ευρωπαϊκό κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τον δημόσιο τομέα. Δημιουργήθηκε το 1981 με αφορμή το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ και υποστηρίζεται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόσκληση του  EPSA για το 2017 «Ένας καινοτόμος δημόσιος τομέας για το 2017 – Νέες λύσεις για σύνθετες προκλήσεις» έλαβε συνολικά 150 καινοτόμες λύσεις από δημόσιες διοικήσεις 30 διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και από θεσμούς και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο υποβλήθηκε με τον τίτλο «Μία συνολική αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου ενός οργανισμού», με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Δελτίο Τύπου – Περιφέρεια Κρήτης

Share: / /