Εγκαίνια νέων σημείων ενημέρωσης (info points) στην Καλαμάτα

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και η παρουσίαση των νέων σημείων ενημέρωσης (info points), που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και των τουριστικών πόρων της Καλαμάτας», με σκοπό την προβολή και ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών της πόλης.

Σχετικό άρθρο: www.messinialive.gr

Best City Awards 2018: Χρυσό και Αργυρό Βραβείο για τις συνεργασίες με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Ο Δήμος Ηρακλείου βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο Καλύτερης Πόλης 2018 για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ ο Δήμος Χανίων έλαβε Αργυρό Βραβείο για την εγκατάσταση ενός διαδραστικού συστήματος πληροφόρησης. Και στις δύο περιπτώσεις, τα βραβεία απονεμήθηκαν για έργα που αναπτύχθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ).

Παρουσίαση των τεχνολογιών Διάχυτης Νοημοσύνης στον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Λιθουανίας

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λιθουανίας Rolandas Kačinskas επισκέφτηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας  της Ελλάδας (ΙΤΕ) την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018. Ο Πρέσβης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, παρακολουθώντας μία παρουσίαση διαδραστικών συστημάτων Διάχυτης Νοημοσύνης στο κτίριο Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισκέπτεται το κτίριο Διάχυτης Νοημοσύνης

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Li Meng επισκέφθηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το Σάββατο 19/5/2018. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσιάζοντας διάφορα ερευνητικά έργα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ειδική επίσκεψη στο κτίριο Διάχυτης Νοημοσύνης, όπου έγινε επίδειξη διαδραστικών συστημάτων κατάλληλων για ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

6η Παγκόσμια Έκθεση Τεχνολογίας στην Κίνα (Σαγκάη)

Ο Δήμος Ηρακλείου κάλεσε το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας να συμμετάσχει στην 6η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας (CSITF 2018) της Κίνας (Σαγκάη), τη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση στον κόσμο. Στη συγκεκριμένη έκθεση, όπου το Ηράκλειο ήταν η τιμώμενη πόλη, συμμετείχαν περίπου 1.000 εκθέτες από 40 χώρες και παρουσιάστηκαν 6.000 τεχνολογίες από όλο τον κόσμο.

Χορηγία στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2017»

Tην εορταστική περίοδο 2017-2018, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ)  συμμετείχε ως χορηγός στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και διοργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου.

Στην είσοδο του Χριστουγεννιάτικου χωριού είχε τοποθετηθεί ένα καινοτόμο σύστημα που αναπαριστά το έλκηθρο του Αϊ- Βασίλη, το οποίο οδηγεί ένας τάρανδος, ο Ρούντολφ, που μιλάει, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. Επιπλέον, έχει ενσωματωθεί μία οθόνη, στην οποία προβάλλεται βίντεο με πτήσεις πάνω από την πόλη του Ηρακλείου.  Ο Ρούντολφ προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν βοηθοί του Αϊ- Βασίλη, προκειμένου να  παραδώσει δώρα σε όλους, μέσω ενός εικονικού διαδραστικού ταξιδιού πάνω από το κέντρο της πόλης.

Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2017

Οι καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου και Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με στόχο την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από την Περιφέρεια της Κρήτης, προτάθηκαν για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσίου Τομέα (EPSA 2017) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (EIPA), στην κατηγορία «Περιφερειακά».

Έκθεση «Εν πλω 2017»

Η κινητή μονάδα πληροφόρησης που έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ), παρουσιάζοντας τρία διαδραστικά συστήματα, αποτέλεσε το κύριο αξιοθέατο κατά τη διάρκεια της τετραήμερης έκθεσης «Εν πλω», που διεξήχθη από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου 2017, στην είσοδο του ενετικού λιμανιού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών και με την ενεργό συμμετοχή και χορηγία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Ο Δήμος Βιάννου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εργαστήριο Διάχυτης Νοημοσύνης

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κ. Αριστομένη Συγγελάκη και τα μέλη του συμβουλίου κ. Ανδρέα Αγγελάκη και κ. Εμμανουήλ   Καρακωσταντάκη επισκέφτηκαν το εργαστήριο Διάχυτης Νοημοσύνης του  Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Το ΙΠ- ΙΤΕ φιλοξένησε το πρόγραμμα INNOVARCH

Το INNOVARCH (Καινοτόμοι Εκπαιδευτικοί Στόχοι και Διαδικασίες για τη Δημόσια Αρχαιολογία) αποτελεί μία Στρατηγική Σύμπραξη για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Βασική Δράση: Συνεργασία με στόχο την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το INNOVARCH είναι ένα εκπαιδευτικό συνεργατικό πρόγραμμα που στοχεύει στον σχεδιασμό και στην αξιολόγηση εμπειριών θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των επί πτυχίω και μεταπτυχιακών φοιτητών στον τομέα της δημόσιας αρχαιολογίας.

1 2