Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2017

Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2017

Οι καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου και Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με στόχο την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από την Περιφέρεια της Κρήτης, προτάθηκαν για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσίου Τομέα (EPSA 2017) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (EIPA), στην κατηγορία «Περιφερειακά».

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης είναι το κορυφαίο ευρωπαϊκό κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τον δημόσιο τομέα. Δημιουργήθηκε το 1981 με αφορμή το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ και υποστηρίζεται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κύριο θέμα της EPSA για το 2017 «Ένας καινοτόμος δημόσιος τομέας για το 2017 – Νέες λύσεις για σύνθετες προκλήσεις» έλαβε συνολικά 150 καινοτόμες λύσεις από τις δημόσιες διοικήσεις σε 30 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και από διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο υποβλήθηκε με τον τίτλο «Μία συνολική αναδιαμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου ενός οργανισμού», με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Περιφέρεια Κρήτης.

Share: / /