Χορηγία στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2017»

Χορηγία στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2017»

Tην εορταστική περίοδο 2017-2018, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ)  συμμετείχε ως χορηγός στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και διοργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου.

Στην είσοδο του Χριστουγεννιάτικου χωριού είχε τοποθετηθεί ένα καινοτόμο σύστημα που αναπαριστά το έλκηθρο του Αϊ- Βασίλη, το οποίο οδηγεί ένας τάρανδος, ο Ρούντολφ, που μιλάει, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. Επιπλέον, έχει ενσωματωθεί μία οθόνη, στην οποία προβάλλεται βίντεο με πτήσεις πάνω από την πόλη του Ηρακλείου.  Ο Ρούντολφ προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν βοηθοί του Αϊ- Βασίλη, προκειμένου να  παραδώσει δώρα σε όλους, μέσω ενός εικονικού διαδραστικού ταξιδιού πάνω από το κέντρο της πόλης.

Σε κοντινή απόσταση, η κινητή μονάδα πληροφόρησης της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου ενσωματώνει τρία διαδραστικά συστήματα που παρέχουν πληροφορίες για την πόλη. Το όχημα αυτό σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ), στο πλαίσιο του έργου «Πρόδρομος», ένα στρατηγικό έργο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013».

Οι εκπλήξεις του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ)  συνεχίζονται στο σπίτι του Αϊ- Βασίλη, όπου μία ομάδα νάνων καλωσορίζει παιδιά και ενήλικες στο εργαστήρι τους, στο οποίο κατασκευάζουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Το πνεύμα της χαράς και της νοσταλγίας τελειώνει με τα διαδραστικά συστήματα του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία αρχικά παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Τεχν/η/ολογία 2017», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ οδόν». Αντλώντας έμπνευση από την Κρήτη του παρελθόντος, τα συστήματα ταξιδεύουν τους επισκέπτες μέσα από χριστουγεννιάτικες εικόνες και ήχους.

Share: / /