Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Δημοσίευσης στο Διεθνές Συνέδριο PECCS 2013 σε ερευνητές του ΙΠ-ΙΤΕ

Η δημοσίευση με τίτλο “Programming Smart Object Federations for Simulating and Implementing Ambient Intelligence Scenarios”  παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου- Υπολογιστή του ΙΠ-ΙΤΕ, Ιωάννη Γεωργαλή, ο οποίος έλαβε το βραβείο της καλύτερης δημοσίευσης στο 3ο διεθνές συνέδριο PECCS 2013 που πραγματοποιήθηκε στη Μπαρτσελόνα της Ισπανίας (19-21 Φεβρουαρίου).

Τα ερευνητικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στη δημοσίευση έχουν παραχθεί στο πλαίσιο μίας συνεργατικής προσπάθειας μεταξύ του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου -Υπολογιστή του ΙΠ-ΙΤΕ και του Εργαστηρίου Meme Media Laboratory του Πανεπιστημίου Hokkaido της Ιαπωνίας στον τομέα της Διάχυτης Νοημοσύνης. Αυτή η δημοσίευση παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο προγραμματισμού για την υλοποίηση της  λειτουργικότητας περιβαλλόντων Διάχυτης Νοημοσύνης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται μία νέα, δυναμική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία υποστηρίζει τη σύνταξη απλών και αποτελεσματικών περιγραφών για αφαιρετικές αυτόνομες υπολογιστικές οντότητες που ονομάζονται «έξυπνα αντικείμενα». Επιπλέον, εισάγει την έννοια του συνασπισμού «έξυπνων» αντικειμένων για την προσομοίωση ή την υλοποίηση σεναρίων Διάχυτης Νοημοσύνης.

Οι συγγραφείς της δημοσίευσης είναι: Ιωάννης Γεωργαλής (Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή του ΙΠ-ΙΤΕ, Professor Yuzuru Tanaka (Hokkaido University, Japan), Professor Emeritus Nikolaos Spyratos (University of Paris-South) και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης (ΙΠ-ΙΤΕ και Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Share: / /