Τεχν-η-ολογία 2017

Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα

3 — 7 Ιούλιος, 2017

Το πρόγραμμα Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει στο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ οδόν» με ειδική έκθεση που φέρει τον τίτλο «Τεχν-η-ολογία» και πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην έκθεση, η τέχνη συνδυάζεται με τη σύγχρονη τεχνολογία ενσωματώνοντας καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα σε εικαστικά έργα τέχνης.

Στον πυρήνα της έκθεσης περιλαμβάνονται 4 + 1 διαδραστικά συστήματα: Τέσσερα απ’ αυτά εστιάζουν στις αρχές του 20ου αιώνα, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στην Κρήτη του παρελθόντος. Το πέμπτο είναι ένα διαδραστικό γλυπτό που μετά το πέρας της εκδήλωσης διακοσμεί την είσοδο της ανακαινισμένης  Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το συγκεκριμένο έργο αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες και στους άνδρες των γραμμάτων της Κρήτης.

Εκτός από αυτά, οι επισκέπτες συναντούν κι άλλα διαδραστικά συστήματα και εικόνες που καταγράφουν την πορεία του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας τα τελευταία χρόνια στον τομέα των διαδραστικών τεχνολογιών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.