Το Μαγικό Βιβλίο

Ένα παιχνίδι απόδρασης (Escape Game), στο οποίο οι παίκτες θα πρέπει να συνεργαστούν σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα για να λύσουν μια σειρά γρίφων ώστε να «αποδράσουν» από ένα τεχνολογικά επαυξημένο δωμάτιο.

Το Book of Spells είναι ένα παιχνίδι τύπου “Escape the Room”, που απευθύνεται σε ομάδες παικτών αποτελούμενες από δύο ή τρία άτομα. Διαφοροποιείται από άλλα συμβατικά παιχνίδια τέτοιου τύπου λόγω της έντονης χρήσης των τεχνολογιών Διάχυτης Νοημοσύνης, Επαυξημένης και Μεικτής Πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τις τεχνολογίες, το σύστημα μπορεί να δώσει στο χρήστη την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται και ο ίδιος μέσα στον κόσμο που απεικονίζεται γύρω του

Σχετικά με την ιστορία, οι παίκτες παγιδεύονται μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο πέτρινο κτίριο, το οποίο όπως αποδεικνύεται είναι το κρησφύγετο μίας μάγισσας. Προκειμένου να ανακαλύψουν όλα τα στοιχεία και να βρουν τρόπο να ξεφύγουν, οι παίκτες έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους για να δουλέψουν ομαδικά.

Σχετικά με το setup του δωματίου, προβολείς τοποθετημένοι στους τοίχους χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν το θέμα της υπόθεσης προβάλλοντας κατάλληλα γραφικά όπως πέτρινους τοίχους, παλιά βιβλία και πίνακες, βιβλιοθήκες γεμάτες με μαγικά φίλτρα και μια κλειδωμένη ξύλινη πόρτα. Οι τοίχοι του δωματίου υποστηρίζουν αλληλεπίδραση με βάση την αφή, ενώ οι χρήστες είναι εξοπλισμένοι με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να αναζητήσουν κρυμμένα στοιχεία που πρέπει να συλλέξουν. Επιπλέον, αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού είναι ένα τεχνολογικά επαυξημένο έπιπλο με συρτάρια, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν και με φυσικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, μέσω ενός προβολέα που είναι εγκατεστημένος στο ταβάνι, το εν λόγω έπιπλο μετατρέπεται σε ένα ξύλινο τραπέζι που φιλοξενεί μαγικά συστατικά και ένα καζάνι που τοποθετείται στην κορυφή του τραπεζιού μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Υποστηρίζεται επίσης η φωνητική αλληλεπίδραση, ενώ ο κατευθυνόμενος ήχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει πολύτιμα στοιχεία για την απόδραση των παικτών.