Κυνήγι Θησαυρού για φορητές συσκευές

Ένα κυνήγι θησαυρού για έξυπνες φορητές συσκευές μέσα από το οποίο ο επισκέπτης καλείται να εντοπίσει τα «κρυμμένα» εκθέματα, να λύσει γρίφους και να βγάλει εμπνευσμένες φωτογραφίες.

Μία ψηφιακή εφαρμογή για έξυπνες φορητές συσκευές (iOS & Android) που στόχο έχει να συνδέσει πολιτιστικές διαδρομές σε ένα πρωτότυπο ψηφιακό παιχνίδι Κυνήγι Θησαυρού.

Η εφαρμογή είναι παιγνιώδους χαρακτήρα και παρουσιάζει σε χάρτη σημεία/τόπους ενδιαφέροντος, καθώς και αντικείμενα/εκθέματα με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος δίνεται στον επισκέπτη το ιστορικό πλαίσιο και σχετικές πληροφορίες. Ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει τα αντικείμενα του σημείου στο οποίο βρίσκεται, να τραβήξει ευφάνταστες φωτογραφίες κοντά (ή δίπλα) στα αντικείμενα και με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του και σε όλα τα σημεία/σταθμούς να «ανεβάσει» το ψηφιακό του άλμπουμ του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook). Παράλληλα, του δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμό φωτογραφίας, επιλέγοντας την πιο ενδιαφέρουσα –κατά τη γνώμη του- φωτογραφία από το κάθε σημείο σταθμό.