Το modDesk είναι ένα έξυπνο θρανίο για μαθητές, το οποίο χάρη στον αρθρωτό σχεδιασµό του (modular design), επιτρέπει την προσθαφαίρεση τεχνολογικά επαυξημένων εξαρτημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε μαθήματος. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος Χημείας ο μαθητής μπορεί να τοποθετήσει στο θρανίο εξοπλισμό κατάλληλο για χημικά πειράματα όπως έξυπνες φιάλες, δοκιμαστικούς σωλήνες, ζυγαριές, καυστήρα Bunsen και άλλα βασικά αξεσουάρ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σχετικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η χρήση υπολογιστών θα ήταν ωφέλιμη για την εκπαιδευτική διαδικασία, οι επιφάνειες του modDesk διαθέτουν ενσωματωμένες οθόνες και συσκευές εισόδου, και επιτρέπουν στους μαθητές να συνδέσουν τις φορητές συσκευές τους ( π.χ. Smartphones, Tablets). Μέσω εξελιγμένων μηχανισμών, το γραφείο εντοπίζει τυχόν εξωτερικές συσκευές που είτε είναι προσαρτημένες στην επιφάνειά του είτε βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αναγνωρίζει τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν και προσαρμόζεται για να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στον μαθητή. Αυτό το γραφείο νέας γενιάς στοχεύει να ενισχύσει το κίνητρο για μάθηση, παρέχοντας πρακτική εμπειρία και προσφέροντας προσωπικούς χώρους μελέτης με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Δημοσιεύσεις

Prinianakis, A., Stefanidi, H., Leonidis, A., Korozi, M., Katzourakis, A., Stamatakis, E. and Antona, M. (2021). An Intelligent Modular Student Desk. 15th International Technology, Education and Development Conference