Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αθήνα, Ελλάδα

Από Οκτώβριο 2017

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκατέστησε το διαδραστικό σύστημα Wall Touch  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΠΙΟΠ στην Πλάκα. Το σύστημα επιτρέπει σε επισκέπτες μικρής και μεγάλης ηλικίας την άντληση πληροφορίας σχετικά με το Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν σε μεγάλη επιφάνεια προβολής κάποια από τις παρακάτω δύο εφαρμογές:

Α. Infocloud, μία συνεχή ροή από λέξεις-κλειδιά, εικόνες και βίντεο σχετικά με τα εκθέματα του κάθε Μουσείου. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάποια θεματική κατηγορία ανά Μουσείο προκειμένου να αντλήσει σχετικές πληροφορίες, όπως η περιγραφή διαδικασίας παραγωγής κάποιου προϊόντος (π.χ. μετάξι, ελαιόλαδο, μαστίχα, κ.λπ.), ιστορικές πληροφορίες, παραδοσιακά εργαλεία κ.α.

Β. Κρυπτόλεξο, ένα παιχνίδι κρυμμένων λέξεων στο οποίο ο χρήστης καλείται να εντοπίσει τα ονόματα των περιοχών στις οποίες βρίσκονται τα μουσεία που ανήκουν στο Δίκτυο Μουσειων του ΠΙΟΠ. Αρχικά, ο χρήστης καλείται να επιλέξει επίπεδο δυσκολίας και στη συνέχεια να βρει τις κρυμμένες λέξεις, είτε σύροντας το δάκτυλό του στην οθόνη είτε πατώντας το πρώτο και το τελευταίο γράμμα μίας λέξης-κλειδί. Μετά την επιτυχή εύρεση μίας λέξης, αναδύεται χάρτης της Ελλάδας με τονισμένο το εκάστοτε σημείο συνοδευόμενο από σχετικές πληροφορίες.