Jigsaw Puzzle

To Jigsaw Puzzle παρέχει όχι μόνο τα τυπικά χαρακτηριστικά των παζλ αλλά προσφέρει και νέες δυνατότητες. Το σύστημα επιτρέπει διάδραση μέσω αφής καθώς επίσης υπάρχει έκδοση που ενσωματώνει τα απαραίτητα χειριστήρια προκειμένου να είναι προσβάσιμη από ΑμεΑ.

To Jigsaw Puzzle παρέχει όχι μόνο τα τυπικά χαρακτηριστικά των παζλ αλλά προσφέρει και νέες δυνατότητες. Το σύστημα επιτρέπει διάδραση μέσω αφής καθώς επίσης υπάρχει έκδοση που ενσωματώνει τα απαραίτητα χειριστήρια προκειμένου να είναι προσβάσιμη από ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, το σύστημα υποστηρίζει χρήση δυαδικών διακοπτών σε συνδυασμό με τεχνικές σάρωσης οθόνης για άτομα με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα, αλλά και μία ειδική παραλλαγή κατάλληλη για άτομα με προβλήματα όρασης.

Στην αρχή του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να περιηγηθούν σε μία συλλογή από εικόνες και να επιλέξουν μία από αυτές. Κατά την επιλογή, μπορούν να αποφασίσουν τον αριθμό των κομματιών στα οποία θα διαμοιραστεί η εικόνα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό παζλ. Όταν ο χρήστης καταφέρει να το ολοκληρώσει, παρέχονται πληροφορίες συναφείς με το περιεχόμενο της εικόνας που σχηματίστηκε.

Επιπλέον, το Jigsaw Puzzle υποστηρίζει ομαδικά παιχνίδια για διαφορετικούς παίκτες που προσπαθούν να ολοκληρώσουν από κοινού ένα παζλ, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα διάφορους (σταθερούς ή κινητούς) υπολογιστές. Κάθε φορά που ένας νέος παίκτης προστίθεται στο παιχνίδι ή βγαίνει από αυτό, τα κομμάτια του πάζλ κατανέμονται στις διαθέσιμες συσκευές. Ένα κομμάτι του παζλ ή ακόμη και ένα ολοκληρωμένο τμήμα του μπορεί να μεταφερθεί από την οθόνη του ενός παίκτη στην οθόνη κάποιου άλλου. Αυτό γίνεται, όταν ο χρήστης μέσω της αφής σύρει το αντίστοιχο κομμάτι ή τμήμα του πάζλ εκτός των ορίων της οθόνης που χρησιμοποιεί. Το παιχνίδι τελειώνει, όταν το παζλ ολοκληρωθεί σε οποιαδήποτε από τις οθόνες. Τέλος, το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και ανταγωνιστικά. Σε αυτήν την περίπτωση κάθε παίκτης προσπαθεί πρώτος να ολοκληρώσει το παζλ της αρεσκείας του, δυσκολεύοντας με διάφορες τεχνικές την εξέλιξη του παιχνιδιού του ανταγωνιστή του.

Στοχεύει στους τομείς

Το διαδραστικό  παζλ μπορεί να εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους (π.χ. μουσεία, καταστήματα κ.λπ.), ενώ η δυνατότητα παράλληλης χρήσης του από πολλούς παίχτες  το καθιστούν κατάλληλο για δημόσιες εκδηλώσεις και χώρους κοινωνικών συναναστροφών.