ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου: Κεντρικός Τερματικός Σταθμός

Ηράκλειο, Κρήτη

Από Ιούνιο 2018

Ο καινούργιος τερματικός σταθμός λεωφορείων της ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου Α.Ε. που εδράζεται στο αναπαλαιωμένο κτίριο «Αθηνά» άνοιξε επισήμως για το κοινό τον Ιούνιο του 2018. Σε αυτόν τον πρωτότυπο τερματικό σταθμό, η εταιρεία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ- ΙΤΕ) προσφέρει στους ταξιδιώτες μία σειρά από εξελιγμένες τεχνολογικά υπηρεσίες.

Οι τεχνολογίες αιχμής του ΙΤΕ έχουν ενσωματωθεί στον καινοτόμο τερματικό σταθμό, αποσκοπώντας στην επαύξηση των μέσων με τα οποία οι επισκέπτες λαμβάνουν τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν, όπως δρομολόγια, προορισμοί κ.λπ. Χιλιάδες επισκέπτες και μόνιμοι  κάτοικοι της πόλης του Ηρακλείου έχουν χρησιμοποιήσει από το Ιούνιο του 2018 τα εγκατεστημένα διαδραστικά συστήματα που στοχεύουν στην παροχή πλούσιας πληροφόρησης με στόχο την προώθηση της κρητικής παράδοσης και του πολιτισμού.

Τα διαδραστικά συστήματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία στο κτίριο «Αθηνά» είναι:

  • Το Aether αποτελεί μία συνεχή ροή πολυμεσικής πληροφορίας που προβάλλεται σε τρεις μεγάλες οθόνες αφής. Όταν ο χρήστης επιλέξει μία εικόνα, αυτή μεγεθύνεται και παράλληλα προβάλλονται πρόσθετες πληροφορίες σχετικές με το περιεχόμενό της.
  • Σταθμοί Σάρωσης Εισιτηρίων. Έξι σταθμοί πληροφόρησης έχουν τοποθετηθεί γύρω από την κεντρική αίθουσα αναμονής του σταθμού. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να σαρώσουν το εισιτήριό τους, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες σχετικές με τον προορισμό τους και τις ενδιάμεσες στάσεις της διαδρομής.
  • Διαδραστική Στήλη Ανακοινώσεων. Το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζει μία κατακόρυφη ροή πληροφοριών στην οποία προβάλλονται οι προσφορές και τα εκδρομικά πακέτα του τουριστικού γραφείου C.T.R.S., τα κεντρικά γραφεία του οποίου βρίσκονται στην είσοδο στο κτίριο «Αθηνά».
  • Διαδραστικός Χάρτης. Στην είσοδο του τερματικού σταθμού των λεωφορείων έχει εγκατασταθεί ένας χάρτης, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα από πολλούς χρήστες. Στον χάρτη απεικονίζονται διάφορα αξιοθέατα αλλά και σημεία ενδιαφέροντος της πόλης του Ηρακλείου.
  • Χάρτης Προορισμών. Ένας ακόμα Διαδραστικός Χάρτης που αποτελείται από τέσσερις κάθετες οθόνες αφής απεικονίζει τους προσφερόμενους προορισμούς από τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου στην Κρήτη και οπουδήποτε αλλού. Όταν ο χρήστης επιλέξει έναν συγκεκριμένο προορισμό, μπορεί να αντλήσει περεταίρω πληροφορίες για αυτόν, όπως φωτογραφίες, στάσεις κ.λπ. Επιπλέον, ο χάρτης απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τη θέση όλων των λεωφορείων στο οδικό δίκτυο του νησιού.
  • Οθόνες Προβολής πληροφοριών. Το κεντρικό σύστημα πληροφοριών του τερματικού σταθμού αποτελείται από ηλεκτρονικές προβολές σχετικές με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις. Αυτό το σύστημα είναι τοποθετημένο τόσο στην αίθουσα αναμονής του κεντρικού κτιρίου όσο και στις αποβάθρες επιβίβασης. Η συγκεκριμένη προβολή συμπεριλαμβάνει και πληροφορίες σχετικές με τους προορισμούς των λεωφορείων, ενώ παράλληλα αποτελεί μέσο διαφήμισης και προώθησης προϊόντων και χορηγών.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου
71202 Ηράκλειο, Κρήτη

Tηλ.: +30  2810 246530
Email: info@ktelherlas.gr

www.ktelherlas.gr/en/